Zadovoljstvo nam je da obilježavajući sedam godina rada INFO NATO sobe u Nikšiću širokoj crnogorskoj javnosti predstavimo Godišnjak REACT 2012 (Yearbook 2012). U ovom zborniku radova nalazi se šesnaest stručnih autorskih radova predavača na Petom regionalnom evroatlantskom kampu održanom prošle godine u Mojkovcu. Zbornik je ilustrovan sa šezdeset šest autentičnih fotografija sa kampa.
INFO NATO soba je ustanovljena u Nikšiću sa ciljem da građanima, prvenstveno mladim ljudima, srednjoškolcima i studentima omogući lakši i jednostavniji pristup informacijama koje se tiču istorije, karaktera, funkcije NATO Saveza i konkretno detaljnije analize evraoatlantskih integracija Crne Gore.

U toku svog rada, ovu sobu je posjetilo 2200 gostiju, uručeno je 57 donacija u vidu paketa knjiga, brošura CD i DVD izdanja fakultetima, srednjim školama, političkim partijama i medijima u Crnoj Gori.
INFO NATO soba je realizovala ukupno 54 aktivnosti (seminari, radionice i treninzi) od kojih 40 u svim gradovima Crne Gore. Jedna od najinteresantnijih je sigurno „Ambasadorski sat“ koji se periodično organizuje u Nikšiću sa diplomatskim predstavnicima različitih zemalja.
Ono što je važno naglasiti je da INFO NATO soba postoji i radi isključivo zahvaljujući entuzijazmu i pozitivnoj energiji mladih volontera širom Crne Gore koji bezbjednu i demokratsku budućnost Crne Gore vide u savezu sa članicama NATO Alijanse.