U okviru projekta Siguran korak 13.04. realizovan je Veliki saobraćajni čas na parkingu SC “Morača”. Tom prilikom okupilo se oko 600 učenika podgoričkih osnovnih škola na Veliki saobraćajni čas koji je i ujedno završna aktivnost višemjesečnog projekta ,,Siguran korak“ koji se realizuje sa ušenicima završnih razreda osnovnih škola. Projekat je obuhvatio 24 predavanja u 24 škole u osam crnogorskih opština, na kojima je prisustvovalo oko 1500 učenika. Takođe su realizovane studijske posjete Luke Kotor, Policijske akademije u Danilovgradu, Aerodromu Podgorica, Ministarstvu saobraćaja i pomorstva i Željezničke stanice u Podgorici.
Na Velikom saobraćajnom času učenici su se družiti sa javnim ličnostima i plesali uz Plesni savez Crne Gore, dok poruku o poštovanju saobraćajnih propisa u ime Uprave policije prenio im je Igor Janković komandirt saobraćajne policije PJ Podgorica. Uz igru i zabavu Žarko Žabac i Anita Popović podijelili su iskustva vezana za saobraćaj iz njihovog djetinstva navodeći da nepažnja tokom dječje igre može da dovede do katastrofalnih posljedica. Tokom manifestacije organizovan je kviz znanja i likovni konkurs na temu „Saobraćaj“, a za sedam autora najboljih radova nagrade su obezbijedili Neregelija, Knjižara Matice Srpske i Cineplexx. Osim ovih partnera, realizaciju su pomogli i Erste Banka, Pivara „Trebjesa“ i Sava osiguranje, Voli i Inpek.
Tokom časa osnovci su se upoznali sa funkcijama i osobinama specijalnih vozila (policije, hitne pomoći, vatrogasne službe i vozila Vojske Crne Gore). Prilikom upoznavanja sa radom ovih vozila djeca su izrazila veliko interesovanje za uređaje i prateću opremu i take su imali veliki broj pitanja za poslužioce.
Na kraju aktivnosti ušenici su zajedno sa pripadnicima Uprave policije PJ Podgorica na tri raskrsnice u gradu kontrolisali saobraćaj i opominjali nesavjesne učesnike u saobraćaju. Još jednom se dokazalo da su učenici ovoga uzrasta najbolji prenosioci znanja starijim učesnicima u saobraćaju. Oni veoma ozbiljno shvataju značaj i poštovanje saobraćajnih propisa te na ovaj način mogu uticati na podizanje nivoa svijesti i saobraćajne kulture kod svojih roditelja.