ALFA Centar je danas organizovao petnaesti “Ambasadorski sat” u sali KUD “Zahumlje“ u Nikšiću. Gost današnje aktivnosti bio je ambasador Grčke u Crnoj Gori, NJ. E. g-din Ilias Fotopoulos, a prisustvovalo je 60 nikšićkih srednjoškolaca. Tokom jednočasovnog izlaganja, ambasador se osvrnuo na sličnosti i kulturološke veze Grčke i Crne Gore.
Ambasador je govorio o bogatoj istoriji i kulturi svoje zemlje, kao i o sadašnjoj situaciji koja se tiče ekonomske krize u kojoj se Grčka trenbutno nalazi i kako ona utiče na turizam i druge sfere.Ambasador je govorio o bogatoj istoriji i kulturi svoje zemlje, kao i o sadašnjoj situaciji koja se tiče ekonomske krize u kojoj se Grčka trenbutno nalazi i kako ona utiče na turizam i druge sfere.

Posebno je pohvalio rad i doprihnos ALFA Centra, ne samo na lokalnom već i na nacionalnom nivou. Na kraju svog izlaganja uz video prezentaciju, svim prisutnim đacima i profesorima je podijelio prigodne poklone.
Srednjoškolci su pokazali veliko interesovanje kroz niz pitanja, od mogućnosti posjete ovoj zemlji do načina stipendiranja i života u Grčkoj. Zanimalo ih je kako njihovi vršnjaci tamo žive i koja su deficitarna zvanja.
“Sigurni smo da je naša ideja za organizovanje “Ambasadorskog sata” u potpunosti originalna i ispravna i da nikšićki srednjoškolci kroz ovaj vid edukacije imaju jedinstvenu priliku da prošire svoja znanje koje će im biti od velike koristi u njihovom daljem usavršavanju”, rekla je Sandra Vahtel iz ALFA Centra.