NVO Alfa centar uručio je 15.000 razglednica sa motivima Nikšića Lokalnoj turističkoj organizaciji. Time je uspješno realizovana prva faza projekta ,,Iz Nikšića s ljubavlju“, koji Alfa centar realizuje u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu – Reload.

Program RELOAD je projekat koji se ralizuje u šest zemalja regiona, u Crnoj Gori u pet gradova, a podržan je od strane EU. Projekat Alfa centra prošle godine našao se među pet najboljih na konkursu koji je Opština raspisala u saradnji sa UNDP-om. Sredstva opredjeljena konkursom iznosila su 60.000 eura. Prvi čovjek Opštine Veselin Grbović, kazao je između ostalog da će Lokalna uprava i u narednom periodu podržavati dobre ideje.

Ideja izrade razglednica sa motivima Nikšića ima cilj da dodatno promoviše potencijale koje naš grad ima. Nikšić osim prirodnih ljepota, posjeduje bogato kulturno-istorijsko nasljeđe, koje se može iskoristiti u turističke svrhe. U tom smislu razglednice sa motivima našeg grada doprinijeće radu Turističke organizacije.

U sklopu ovog projekta Alfa centar je objavio i knjigu poezije ,,Iz Nikšića sa ljubavlju“ mladih stvaralaca iz našeg grada, koju je direktor ove NVO Alaksandar Dedović poklonio predsjedniku Opštine Veselinu Grboviću. Promocija knjige, koja objedinjuje 48 radova, zakazana je za 4.april.